Wat je moet weten?

Als ware muurke klop fanaten, is het ons doel om binnen dit (2008) en 20 jaar van deze fantastische sport een Olympische discipline te maken. De eerste stap die we hierin ondernamen, was het organiseren van het allereerste Belgisch Kampioenschap in 2010. De laatste stap wordt hopelijk Belgisch goud op de Spelen van 2028 in Los Angeles!

Waarom?

Voor de kritische geest die zich afvraagt waarom volwassen mannen (in de mate dat mannen ooit volwassen kunnen worden natuurlijk) en zelfs vrouwen (...) hun tijd zouden steken in het organiseren van een Belgisch Kampioenschap Muurke Klop met het oog op het verwerven van een Olympische status, hebben we de volgende uitleg klaar:

Waarom niet!?

  • Zowel jong als oud heeft al eens de behoefte om zich af en toe nog eens fysiek uit te leven
  • Het is daarnaast niet alleen een fysieke maar ook een mentale sport, het soort mentaal dat je pas echt in je adolescentie ontwikkelt
  • Het is enigszins geruststellend om te merken dat er nog andere mensen tussen de 16 en 66 bestaan die zich niet te mal voelen om een ganse dag als een halve achter een bal aan te lopen
  • Er zijn zo veel vreemde Belgische Kampioenschappen in het leven geroepen (denken we maar aan BK's voor beatboxen, orgeldraaien, liggende wip, acrogym, wielrennen, curryworst eten, vuistbal of achteruit parkeren voor vrouwen
  • Het is en blijft natuurlijk een uiterst spannende en onderhoudende discipline, ook voor de toeschouwers

De kleine lettertjes

We voorzien zelf geen verzekering voor onze deelnemers, dus het is raadzaam dat ze voor een eigen verzekering zorgen. Gelukkig valt het voor velen onder een activiteit met een andere vereniging (jeugdbeweging, sportclub, ...).
De voorbij jaren zijn de lichamelijke letsels beperkt gebleven (wie loopt er nu ook tijdens de opwarming met zijn voorgevel tegen de muur?) en Muurke Klop is ook geen contactsport, dus je hoeft eigenlijk totaal niet te piekeren over zulke zaken.
En tot slot nog één ding: plezier is alvast wél verzekerd!

Baldadig

Anno 2020 besloten Bart en Maarten om met Muurke Klop den boer op te gaan en zo bedrijfsevents, communie-, vrijgezellen- of andere feesten wat op te luisteren met ons favoriete spelletje. Hiervoor hebben ze Baldadig opgericht, helaas vlak voor de eerste lockdown. Zoek je dus nog naar leuke, originele invulling van eerdergenoemde events, dan kan je altijd eens terecht bij de Baldadig boys!

Uw privacy en algemene voorwaarden

Wij hechten belang aan uw privacy. Alle uitleg hierover vind je terug op onze GDPR pagina. En omdat wij ons min of meer volledig willen indekken tegen allerlei juridische processen, hebben we ook Algemene Gebruiksvoorwaarden opgesteld.