Competitie

Om wat meer aan spelen toe te komen, hebben we anno 2022 voor het eerst een ploegencompetitie op poten gezet, genaamd de Belgian Tour. Het format mag gerust een succes genoemd worden, de reacties waren eensluidend positief, en nu kijken we al uit naar een nieuwe competitie voor volgend jaar.

Competitieformat

Een reeks bestaat uit 4 tot 8 teams (6 is een ideaal aantal) die min of meer uit dezelfde regio komen. Elke ploeg moet één speeldag hosten, d.w.z. een locatie voorzien met minstens 2 speelterreinen. Op zo'n speeldag mag elke ploeg 4 spelers afvaardigen. Deze mogen elks 2 rondes spelen, waarna er nog geëindigd wordt met een finalespel tussen de primussen van elke ploeg.

De punten die de individuele spelers verdienen worden elke speelddag bij elkaar opgeteld, om zo tot een ploegenklassement te komen. De ploeg die op het einde het meeste punten heeft verdiend, wordt logischerwijs kampioen. Indien we meerdere reeksen zouden hebben, volgt er nog een na-competitie waar de play-offs uit de Pro League nog een puntje aan kunnen zuigen!

Ploegen gezocht!

2022 was een pilootproject, in 2023 proberen we het concept nog wat verder uit te breiden. Het idee is om in regionale clusters te spelen, teneinde verre verplaatsingen zo veel mogelijk te vermijden. Elke regio zou uit 4 à 8 teams bestaan, en daarvoor zoeken we nog ploegen!

Mocht je interesse hebben om ook mee te doen, dan kan je altijd contact met ons opnemen of jezelf gewoon op de lijst voor 2023 zetten.


Registreer je ploeg

Overzicht

JaarNaamWinnaar(s)
2022Belgian Tour 2022