Competitie

Om wat meer aan spelen toe te komen, hebben we anno 2022 voor het eerst een ploegencompetitie op poten gezet, genaamd de Belgian Tour. Gezien de positieve reacties die we hierover mochten ontvangen, gaan we dit in 2023 opnieuw organiseren en hopelijk zelfs wat uitbreiden.

Competitieformat

  • Een reeks bestaat uit 4 tot 8 teams (6 is een ideaal aantal) die min of meer uit dezelfde regio komen.
  • Elke ploeg moet één speeldag hosten, d.w.z. een locatie voorzien met minstens 2 speelterreinen.
  • Deze locatie mag zowel indoor (sporthal met een vrije binnenmuur) als outdoor zijn.
  • Op zo'n speeldag dient elke ploeg 4 spelers af te vaardigen.
  • Deze spelen elks 2 rondes, waarna er nog geëindigd wordt met een finalespel tussen de primussen van elke ploeg.
  • Dit alles duurt ongeveer 2 uur.
  • De punten van de individuele spelers worden elke speeldag bij elkaar opgeteld, om zo tot een ploegenklassement te komen.
  • Na de "reguliere competitie" nemen de beste teams van elke regio het verder tegen elkaar op in een soort van na-competitie, waar zelfs de play-offs uit de Pro League nog een puntje aan kunnen zuigen!

Periode

Vorig jaar werd er gespeeld in de maanden april en mei. Er wordt echter rekening gehouden met de mogelijkheden van alle teams, en de ruimere periode waarin er gespeeld kan worden, is van januari tot en met juni.

Doorgaans wordt er op een weekavond gespeeld (+- van 20u tot 22u), maar mocht het mogelijk zijn voor iedereen, kan er ook in het weekend gespeeld worden.

Regio's

We zijn volop bezig met het zoeken naar extra teams om zo de regio's wat compacter op te kunnen stellen. De voorlopige indeling ziet er min of meer als volgt uit:

Regio 1 Regio 2 Regio 3 Regio 4
Bevel Merksem Kessel-Lo Brugge
Kasterlee Nieuwkerken-Waas Leuven Kortrijk
Lint Puurs - -
Nijlen Sint-Niklaas - -

Ploegen gezocht!

Zie je ergens nog wel een plaatsje voor jouw ploeg, of denk je voldoende teams te kunnen verzamelen om een eigen regionale competitie te starten? Dan kan je altijd contact met ons opnemen of jezelf rechtstreeks op de lijst voor 2023 zetten.

Zodra de regio's (provisoir) ingevuld zijn, volgt er nog een geheel vrijblijvende kapiteinsvergadering en wordt de kalender definitief opgesteld.


Registreer je ploeg

Overzicht

JaarNaamWinnaar(s)
2022Belgian Tour 2022