Competitie

Om wat meer aan spelen toe te komen, hebben we in 2022 voor het eerst een ploegencompetitie op poten gezet, genaamd de Belgian Tour. Gezien de positieve reacties die we de voorbije jaren hierover mochten ontvangen, gaan we dit in 2024 opnieuw organiseren en hopelijk zelfs wat uitbreiden.


Registreer je ploeg

Competitieformat

  • Een reeks bestaat uit 4 tot 8 teams (6 is een ideaal aantal) die min of meer uit dezelfde regio komen.
  • Elke ploeg moet één speeldag hosten, d.w.z. een locatie voorzien met minstens 2 speelterreinen.
  • Deze locatie mag zowel indoor (sporthal met een vrije binnenmuur) als outdoor zijn.
  • Op zo'n speeldag dient elke ploeg 4 spelers af te vaardigen.
  • Deze spelen elks 2 rondes, waarna er nog geëindigd wordt met een finalespel tussen de primussen van elke ploeg.
  • Dit alles duurt ongeveer 2 uur.
  • De punten van de individuele spelers worden elke speeldag bij elkaar opgeteld, om zo tot een ploegenklassement te komen.
  • Na de "reguliere competitie" nemen de beste teams van elke regio het verder tegen elkaar op in een soort van na-competitie, waar zelfs de play-offs uit de Pro League nog een puntje aan kunnen zuigen!

Periode

Tot hiertoe wordt er steeds in het voorjaar gespeeld (ruwweg van maart tot juni), maar indien voldoende interesse kan er ook nog een najaarscompetitie gestart worden. Alles hangt af van de onderlinge afspraken tussen de deelnemende teams.

Doorgaans wordt er op een weekavond gespeeld (+- van 20u tot 22u), maar mocht het mogelijk zijn voor iedereen, kan er eventueel ook in het weekend gespeeld worden.

Regio's

Voorlopig is er nog maar één enkele reeks, maar we blijven wel steeds op zoek naar extra teams zodat we de competitie wat meer kunnen regionaliseren. Op deze manier kunnen we de reistijd beperkt houden en meer tijd overhouden om effectief te kloppen.

Ploegen gezocht!

Zie je het zitten om zelf met een ploeg aan te sluiten, of ben je in staat om voldoende teams te verzamelen om een eigen regionale competitie te starten? Dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Zodra de regio's (provisoir) ingevuld zijn, volgt er nog een geheel vrijblijvende kapiteinsvergadering en wordt de kalender definitief opgesteld.


Registreer je ploeg

Overzicht

JaarNaamWinnaar(s)
2024Belgian Tour 2024-
2023Belgian Tour 2023
2022Belgian Tour 2022