Welkom op MuurkeKlop.be!

Welkom op de eerste en meest officiële website omtrent het immer populaire "muurke klop", het spannendste balspel ter wereld! Als ware muurke klop fanaten, is ons doel om binnen dit (2008) en 20 jaar van deze fantastische sport een Olympische discipline te maken. Alles wat we hierrond ondernemen, zal je op deze website kunnen volgen!

#BKMK21

Belgisch Kampioenschap Muurke Klop - zaterdag 25 en zondag 26 september 2021

Nieuws

Wat een weekend!
27-9-2021 19:30

Onder een stralende nazomerzon hebben we afgelopen weekend maar liefst 4 kampioenen mogen kronen! Bij de mannen ging deze naar Glenn Daneels, intussen al voor de derde keer (2012, 2013, 2021). Bij de vrouwen mag Birthe Verrelst zich nog 362 dagen de beste noemen. En ook bij de jeugd werden nog 2 titels uitgedeeld; eentje aan Adriël Arias Pergachi bij de U16 en eentje aan Lennert Buermans bij de U13. Nogmaals bedankt aan alle kampioenen, deelnemers, supporters en vrijwilligers!

Inschrijvingen geopend!
21-7-2021 08:00

Eerst en vooral, allemaal een gelukkige nationale feestdag gewenst. Bij deze alvast ons cadeau aan alle Belgen: de mogelijkheid tot deelname aan het BK! Inschrijven kan vanaf vandaag!

Inschrijven op nieuwsbrief

Als je graag op de hoogte gehouden wordt van opkomende toernooien of andere events, laat dan hier je naam en e-mailadres achter.

Kalender

Kessel-Lo
27-08-2022

Ook in 2022 zal er weer een provinciale titel uitgereikt worden. Samen met Chiro Blauwput gaan we op zoek naar de beste klopper uit Vlaams-Brabant! Meer info volgt nog.

Nijlen
24-09-2022

Zaterdag 24 en zondag 25 (U16) september is het weer van dattum! Hou alvast de datum vrij en hopelijk tot dan! Meer info volgt ten gepaste tijde...

Aftermovie #BKMK2021

BK Sfeer & Gezelligheid

Baldadig!

Baldadig! Amusement met ballen!

Vorig jaar, vlak voor de lockdown, zijn Bart en Maarten van onze VZW gestart met een eigen bedrijfje. Ze spelen het vertrouwde spelletje Muurke Klop en doen dat bijvoorbeeld als een sportieve teambuilding voor je collega's! Ook scholen, sport- of jeugddiensten, vrijgezellige vrienden, festivals, ... kunnen uiteraard beroep doen op hun diensten.

Voor meer info, check baldadig.be

Aftermovie #BKMK2018

VRT NWS: Belgisch kampioenschap "muurke klop" is een groot succes

Belgisch Kampioenschap Muurke Klop is groot succes

Wat is Muurke Klop?

De meeste mensen kennen muurke klop (of kaleren, kaatsbal, muurbal, smashen, knokken, ...) nog wel van op de speelkoer. Het spel bestaat er uit om een bal met één hand via een bots op de grond tegen een muur te kaatsen. De spelers doen dit in een voorafbepaalde volgorde en mogen de bal hooguit één keer op de grond laten botsen alvorens te slaan. Zo wordt er doorgespeeld totdat iemand uitvalt omwille van een foutieve slag, of omdat hij of zij simpelweg niet meer bij de bal kan. De speler die uiteindelijk als laatste overblijft is de winnaar en mag als eerste opslaan bij het volgende spelletje!

Voor meer uitleg zouden we je naar Wikipedia kunnen sturen, maar we hebben zo'n vermoeden dat je weer snel genoeg op deze website terecht zult komen...

Waarom een officiële sport?

Waarom zouden we hier een échte sport van willen maken in plaats van het spel gewoon te nemen zoals het is; een korte vrijetijdsbesteding voor schoolkinderen? Hiervoor zijn eigenlijk meerdere redenen:

  • Een spel zoals muurke klop heeft alles mee om een leuke sport te worden; zowel om te beoefenen als om te bekijken!
  • Wij Belgen trainen van kindsbeen af onze muurke klop vaardigheden tijdens de speeltijden; het Belgisch goud voor de Spelen van 2028 is al zo goed als zeker!
  • Iedereen met een bal, een muur en een beetje plaats ter beschikking kan deze sport beoefenen; ideaal om tot een volkssport uit te groeien!
  • Momenteel is het "not done" om als volwassene muurke klop te spelen; dit taboe willen we zeer graag doorbreken!
  • Omdat het gewoon plezant is!