Welkom op MuurkeKlop.be!

Welkom op de eerste en meest officiële website omtrent het immer populaire "muurke klop", het spannendste balspel ter wereld! Als ware muurke klop fanaten, is ons doel om binnen dit (2008) en 20 jaar van deze fantastische sport een Olympische discipline te maken. Alles wat we hierrond ondernemen, zal je op deze website kunnen volgen!

Nieuws

Nieuwe Belgische Kampioenen!
29-09-2018

Op een zonovergoten BK hebben Jens Bastiaens en Valérie Daems zich tot beste man en vrouw weten te kronen, waarvoor proficiat aan beiden! Toon Van Craenendonck werd als enige finalist de beste Nijlenaar. Team Leuven uit ... Leuven won tenslotte het ploegenklassement, al lag de top 3 daar uiterst dicht bij elkaar! De volledige uitslagen kan je hier terugvinden.

BK volzet!
23-08-2018

Voor zij die zich nog niet hadden ingeschreven, moeten we helaas meedelen dat we intussen helemaal volzet zijn. We hebben het maximum aantal van 240 deelnemers bereikt, dus wie nu nog inschrijft zal op de reservelijst terechtkomen. Was je dit jaar te laat, contacteer ons dan via info@muurkeklop.be of schrijf je in op onze nieuwsbrief en dan geven we volgend jaar tijdig een seintje wanneer de inschrijvingen weer geopend zijn!

Kalender

Hmm, er staat momenteel nog niets in onze kalender... We zullen dit euvel snel verhelpen en houden jullie op de hoogte!

Inschrijven op nieuwsbrief

Als je graag op de hoogte gehouden wordt van opkomende toernooien of andere events, laat dan hier je naam en e-mailadres achter.

Aftermovie #BKMK2018

VRT NWS: Belgisch kampioenschap "muurke klop" is een groot succes

Belgisch Kampioenschap Muurke Klop is groot succes

Aftermovie #BKMK2015

Wat is Muurke Klop?

De meeste mensen kennen muurke klop (of kaleren, kaatsbal, muurbal, smashen, knokken, ...) nog wel van op de speelkoer. Het spel bestaat er uit om een bal met één hand via een bots op de grond tegen een muur te kaatsen. De spelers doen dit in een voorafbepaalde volgorde en mogen de bal hooguit één keer op de grond laten botsen alvorens te slaan. Zo wordt er doorgespeeld totdat iemand uitvalt omwille van een foutieve slag, of omdat hij of zij simpelweg niet meer bij de bal kan. De speler die uiteindelijk als laatste overblijft is de winnaar en mag als eerste opslaan bij het volgende spelletje!

Voor meer uitleg zouden we je naar

Waarom een officiële sport?

Waarom zouden we hier een échte sport van willen maken in plaats van het spel gewoon te nemen zoals het is; een korte vrijetijdsbesteding voor schoolkinderen? Hiervoor zijn eigenlijk meerdere redenen:

  • Een spel zoals muurke klop heeft alles mee om een leuke sport te worden; zowel om te beoefenen als om te bekijken!
  • Wij Belgen trainen van kindsbeen af onze muurke klop vaardigheden tijdens de speeltijden; het Belgisch goud voor de Spelen van 2028 is al zo goed als zeker!
  • Iedereen met een bal, een muur en een beetje plaats ter beschikking kan deze sport beoefenen; ideaal om tot een volkssport uit te groeien!
  • Momenteel is het "not done" om als volwassene muurke klop te spelen; dit taboe willen we zeer graag doorbreken!
  • Omdat het gewoon plezant is!