Belgisch Kampioenschap 2019

Belgisch Kampioenschap Muurke Klop - zaterdag 21 september 2019

Jawel, voor alreeds de 10de keer organiseren wij het enige echte Belgisch Kampioenschap Muurke Klop! Het belooft alvast een legendarische dag te worden met maar liefst 8 voormalige kampioenen en kampioenes die present zullen tekenen.

Wil je er graag bij zijn op deze jubileum-editie, dan kan je je hier nog tot en met donderdag inschrijven! Je hoeft zelfs geen volledig team te hebben, al zou dat ongetwijfeld je kansen op het ploegenklassement ten goede komen.

Inschrijven

Bereikbaarheid

Het BK zal dit jaar plaatsvinden op het August Hermansplein te Nijlen, op een (toegegeven stevige) steenworp van het station. We willen bij deze dan ook zo veel mogelijk mensen aansporen om met de trein te komen.

Wie met de wagen komt, kan terecht op één van volgende parkings:

Wedstrijdschema

Om uit alle deelnemers 1 winnaar te puren, wordt het toernooi onderverdeeld in verschillende rondes waarin telkens de minste spelers zullen afvallen. Om iedereen de kans te geven om helemaal opgewarmd te geraken, is er na de eerste ronde nog een herkansing, maar vanaf dan is het helemaal voor echt! Tenzij je een vrouw bent, die krijgen na Ronde 2 nog een extra herkansing. Positieve discriminatie zoals ze dat noemen.

Overzicht Toernooiverloop
Gepland Naam Aantal Groepen
11:00 Ronde 1 40
12:40 Herkansing 32
13:40 Ronde 2 24
15:00 Kwartfinale 12
15:00 Kwartfinale Vrouwen (herkansing) 8
16:10 Halve Finale 4
16:10 Halve Finale Vrouwen 4
16:50 Vrouwenfinale 1
17:30 Finale 1

Klassementen

We voorzien in maar liefst 4 verschillende klassementen, zodanig dat je toch nog wat extra kans maakt om met een prijs naar huis te gaan.

  • Individueel: De hoofdprijs, de enige echte titel van Belgisch Kampioen Muurke Klop voor de winnaar van de reguliere finale
  • Ploegen: Het totaal aantal punten dat de maximaal 4 spelers van een ploeg tijdens de reguliere competitie (exclusief herkansing) bij elkaar gesprokkeld hebben.
  • Nijlenaar: De beste Nijlenaars, Kesselaars of Bevelaars worden ook nog bekroond, op basis van hun ranking in het individuele klassement (ze spelen géén aparte finale)
  • Vrouwen: Voor de vrouwen voorzien we een aparte reeks vanaf de kwartfinale. Dames kunnen dus enkel naar huis gespeeld worden nadat ze in een niet-gemengde groep het onderspit hebben moeten delven.

Spelreglement

We zijn er ons terdege van bewust dat het spelreglement nog meer varieert dan de plaatselijke dialecten en hebben bewust geprobeerd om het zo neutraal mogelijk te houden opdat iedereen zich er in terug zou kunnen vinden. Maar zoals het hoort staan we steevast open voor suggesties en kan alles nog wat gewijzigd en/of gestroomlijnd worden.

Het volledige reglement kan je op onze spelregels pagina terug vinden.

Après-Klop!

Gezien het onze 10de editie is, willen we deze jubileum-editie in schoonheid afsluiten door middel van een après-klop! Het concept is simpel: na de prijsuitreiking blijven wij muziek draaien en onze eet- en dranktenten bemannen totdat alles uitverkocht is (of tot 22u ten laatste). Het ideale moment om alsnog revanche te nemen in een 1-op-1 spelletje of om je ploegmaats te bewijzen dat je écht wel in een veel te sterke kwartfinale zat en beter verdiende.

Partners

En natuurlijk willen we nog even onze partners bedanken!

Mini Patrick Smets Lier
Spar Nijlen
Brouwerij Vissenberg


Hoorcentrum Vercammen Nijlen
Vrancken BVBA
Gregoor Iveco
Sportcenter Molenbos
't Gewat
Hens Nijlen
Renojans
Knops Publishing
De Slappen Uier
Sani Wezzel