De Organisatie

Voor de kritische geest die zich afvraagt waarom volwassen mannen (in de mate dat mannen ooit volwassen kunnen worden natuurlijk) en vrouwen (...) hun tijd zouden steken in het organiseren van een Belgisch Kampioenschap Muurke Klop met het oog op het verwerven van een Olympische status, hebben we de volgende uitleg klaar:

Waarom niet!?

  • Zowel jong als oud heeft al eens de behoefte om zich af en toe nog eens fysiek uit te leven
  • Het is daarnaast niet alleen een fysieke maar ook een mentale sport, het soort mentaal dat je pas echt in je adolescentie ontwikkelt
  • Het is enigszins geruststellend om te merken dat er nog andere mensen tussen de 16 en 46 bestaan die zich niet te mal voelen om een ganse dag als een halve achter een bal aan te lopen
  • Er zijn zo veel vreemde Belgische Kampioenschappen in het leven geroepen (denken we maar aan BK's voor beatboxen, orgeldraaien, liggende wip, acrogym, wielrennen, curryworst eten of achteruit parkeren voor vrouwen
  • Het is en blijft natuurlijk een uiterst spannende en onderhoudende discipline, ook voor de toeschouwers

VZW Muurke Klop

In juni 2016 maakten we eindelijk de stap van feitelijke vereniging naar VZW. Dit stelt ons in staat om eenvoudiger samen te werken met verschillende instanties en partners, en biedt onze medewerkers ook meteen enige gerechtelijke bescherming.

Een eigen toernooi organiseren?

Vanuit onze VZW juichen we het alleen maar toe als er andere verenigingen hun eigen toernooi op poten willen zetten. We kunnen jullie hier dan ook met plezier in ondersteunen. Bekijk ons dossier hier en aarzel zeker niet om contact met ons op te nemen.

Een eigen Muurke Klop Club oprichten?

Momenteel zijn er nog geen officieel erkende Muurke Klop Clubs in België, maar wat niet is kan altijd nog komen! Moest je zelf zin hebben om iets dergelijks op te richten, laat het ons dan zeker weten! We zitten zelf met plannen in die richting, maar wachten nog een beetje op extra tractie bij andere verenigingen.

Vacatures

Heb je tijd zat en zin om ons te helpen? Check dan onze vacatures pagina en wie weet kan je ons team mee versterken?!

De kleine lettertjes

We voorzien zelf geen verzekering voor onze deelnemers, dus het is raadzaam dat ze voor een eigen verzekering zorgen. Gelukkig valt het voor velen onder een activiteit met een andere vereniging (jeugdbeweging, sportclub, ...).

De voorbij jaren zijn de lichamelijke letsels beperkt gebleven (wie loopt er nu ook tijdens de opwarming met zijn voorgevel tegen de muur?) en Muurke Klop is ook geen contactsport, dus je hoeft eigenlijk totaal niet te piekeren over zulke zaken.

En tot slot nog één ding: plezier is alvast wél verzekerd!

Baldadig

Anno 2020 besloten Bart en Maarten om met Muurke Klop den boer op te gaan en zo bedrijfsevents, communie-, vrijgezellen- of andere feesten wat op te luisteren met ons favoriete spelletje. Hiervoor hebben ze Baldadig opgericht, helaas vlak voor de eerste lockdown. Zoek je dus nog naar leuke, originele invulling van eerdergenoemde events, dan kan je altijd eens terecht bij de Baldadig boys!